Xubuntu Panel Disappear

September 15, 2008 § 5 Comments

please right-click your mouse and open terminal and type :

[ if it isn’t able please set the Desktop Settings > Behaviour > Show Desktop Menu On Right Click ]

iam@my-desktop: xfce4-panel

then logout

when you re-login the panel will appear again

Pasar Legi Minggu Pagi Enam April 2008

April 6, 2008 § 16 Comments

Suparmi Weeee yu Jiyem, neng ngendi wae kok wis suwe ora ketok

Parjiyem Eeeeeee Parmi tho iki, waduh soyo mundak ayu

Suparmi yu Jiyem, neng koran-koran kae wong-wong kok dho ngomong Linak Linuk ki opo tho kuwi. Terus jarene Linuk-i ono sing jenenge Usus Buntu, Kenthus, Susi, Genthoo, yo ? Nek sing jenenge Maling ono pora ?

Parjiyem Lucu tenan kowe ki nduk. Ngene-ngene, saiki kowe nganggo komputer opo ?

Suparmi Celeron yu.

Parjiyem Operating System-e ?

Suparmi 98.

Parjiyem Ooooo Microsoft Windows 98 yo. Ngene Linux iku koyo 98 kuwi. Nah Linux kuwi sak jane mung bagian inti soko Sistem Operasi, jenenge Kernel. Tanggung jawabe kernel, yo iku nangani hubungan antarane hardware lan software. Nah koyo Word, Corel, Visual Basic lan liyo liyane sing marak ake gaweyan ndak rampung kae, dilakoake neng ndhuwure kernel mau. Kuwi jenenge distribusi, istilah londone Distro. Kan ngene Yem, aku karo kowe ki nduweni kesenengan dhewe-dhewe, wong liyo yo edo meneh tho. Lha distro kuwi mau akeh jenis-e. Jeneng-jeneng sing terkenal koyo tho Ubuntu, CentOs, Suse, Gentoo, sing koyo mbok kandake mau.

Suparmi Piye karepe kuwi ? Mbok sing rodo cetho tho yu.

Parjiyem Kowe masak opo dino iki ?

Suparmi Thengkleng yu.

Parjiyem Nek aku oblok-oblok godong kates. Nha awake dhewe wae rak wis bedho tho. Lha menungso kuwi, pisan meneh yo bedo bedo. Contone nek ono uwong sing durung tau nganggo Linux, opo malah sing lagi wae kenalan karo komputer, rak dhewe-e nduwe pengare-arep nek komputer ki ora angel-angel nganggone. Lha nek sing model koyo kowe wis ahli, nganggo komputer karo masak wae kan wis iso. Nah apike Linux kuwi iso dienggo karo sing isih ajaran, lah sing wis ahli koyo kowe.

Suparmi Yu Jiyem-i, ahli piye, buktine tokak-takok wae neng sampeyan. Oooo dadi tergantung wong-e yo yu yo.

Parjiyem Lho wis mudheng tho, pinter tenan kowe cah ayu. Ngene Mi, misale kowe sekolah neng Gudang-e Pakar Komputer, alias mahasiswa komputer. Kowe rak pengin iso mudheng piye sih mlakune Sistem Operasi kuwi. Neng njerone kuwi piye nek ngonak-ngonok-ke. Lha wong sing koyo ngene iki apike iso nggawe Distro Linux dhewe. Ono proyek jenengen Linux From Scratch sing ngajari piye carane nggawe Distro Linux kuwi mau. Ono Distro Linux sing ngelayani koyo ngene iki yoan, jenegen Gentoo.

Suparmi Yu aku rak ora anggota Gudang-e Pakar Komputer, aku ki Pakare Gudang Komputer, alias mung tukang resik-resik gudang. Mosok yo nganggo sing angel-angel ?

Parjiyem Nek kanggo sing ngaku ora ahli utowo lagi anyaran, ono Distro-Distro sing wis nganggo GUI koyo 98-mu. Dadi mung kari ngeklak karo ngeklik. O iya, garis besar-e sakjane Linux iku iso digolongke nganggo Package Management sing didukung. Package Manager ki podo karo setup neng sing kanggo nginstall 98 kae lho. Sing mandegani ono loro. Package deb lan rpm. Deb iku singkatan soko Debian lan rpm iku RedHat Package Manager. Akeh-akehe Distro Linux ki melu cah loro kuwi mau. Nek Deb bolone Ubuntu, Freespire, Debian dhewe. Rpm bolone RedHat, Mandriva, Suse. Nek kowe pengin iso enak nginstal nganggoo koyo Ubuntu, Fedora, Debian lal liyo liyane, tapi ora iso kanggo nglakokake mp3, quicktime lan liyo liyane.

Suparmi Lho nggak gaul dong Yu ?

Parjiyem Lho kowe iso bahasa Indonesia tho. Ngene carane kowe donlot wae codec terus mbok install wae nek linux-mu. Contone aku nganggo mplayer kanggo mp3-ku.

Suparmi Yu ono ra Linux sing nek diinstall langsung iso nganggo mp3 ?

Parjiyem Yo ono thoooo. Contone Linspire lan Xandros, tapi kow kudu tuku.

Suparmi Nek aku ameh nganggo Linux nggo server piye yu ?

Parjiyem Yen kowe ameh nganggo Linux sing server, lha kuwi arti tampilane dadi ora patek apik, boso komputere GUI-ne dadi ora kanggo. Apik-e kowe nganggo Debian wae. Debian ki ngusahake banget neng keamanan lah nenggone sing dho nganggo Linux akeh dhew sing nganggo. Tapi kowe yo iso njajal RedHat utowo Suse yoan. Terus meneh yen Debian kuwi Distro sing iso dienggo neng kompuer liyane x86/IA32, koyo tho Intel 64 bit, AMD 64 bit lan Power PC, lagian Debian kuwi ora diduweki karo organisasi opo wae, alias ora ono sing nduweni. Dheweke uripe soko sumbangan lan uwong-uwong sing gelem ngewangi jiwo lan rogo wae.

Suparmi Lha yu, neng nggo naku ki isih akeh komputer sing nganggo memory mung 32 mega ki terus ora iso no nganggo Linux ?!

Parjiyem Ono kok Distro sing khusus kanggo komputer-komputer sing memori-ne cuwiluik, yo kuwi Damn Small Linux, liyane ono sing jenenge Puppy Linux. Malahan Damn Small Linux ki ukurane neng harddisk iku mung 50 mega.

Suparmi Mosok tho yu ?!! Waduh tambah penasaran aku, dadi pengen nyoba sing kuwi mau.

Parjiyem Lho sing luuuuuuwih cuilik maneh ono, iso dilakok-ake mung nganggo disktet, jenenge TOMSRTBT. Iso dienggo nggolek-i masalah neng komputer barang.

Suparmi Kok iso akeh tur macem-macem yo yu ?

Parjiyem Amargo Linux ki kode program-e oleh diduweni karo sopo wae. Nek sak umpomo ora ngono yo sopo sing ameh ndukung. Nek dijumblah kabeh ono atusan kok.

Suparmi Lho yu lha nek sing pothet-pothet nganggone Linux opo ?

Parjiyem Weh weh weh, lagi wae krungu wis langsung pengin dadi pothet. Biasane Slackware utowo Gentoo, sing disenengi sing dho pothet kae. Slackware kuwi formate bedo, jenenge TGZ. Akeh yoan sing seneng karo Slack ware nanging distro iki oran cocok kanggone sing lagi mulai belajar.

Suparmi Lha nek jumlah-e atusan kok yo ono sing ora kesuwur no yu ?

Parjiyem Yo mesthi tho. Sakjane sing terkenal ki durung mesthi sing apik. Tapi coba bayangno ngene RedHat lan Novell ding nduwe Suse, kuwi perusahaan sing guwedhe buwanget. Duwite wah wis sak entek-enteke ongko duwe. Nah sing koyo ngono kuwi iso terkenal amargo iso mbayar iklan, ngeneke ijazah kanggo sing wis rodo iso. Ono Disto-distro sing terkenal amargo krentege sing sosial lan digratiske kowo howo sing awake dhewe nggo ambegan, koyo tho Debian lan Ubuntu. Dadi sakjane ora ono Distro sing iso diarani paling apik. Tergantung karo pengine sing nganggo piye ?

Suparmi Wis mudheng aku saiki. Matur sembah nuwun yo yu. Bejo kemayangan pancen nduwe mbakyu pinter koyo sampeyan ki. Si Adi saiki wis kelas piro ?

Parjiyem Si adi wis kelas 3 esde nek bayu teka nol gedhe. Lha kowe kapan ? Isih karo Agung ?

Suparmi Wah it’s complicated kok yu. Agung ki wis masa lalu. Bar kuwi ono meneh kok yu.

Parjiyem Sopo jenenge ? Cah ngendi ?

Suparmi Tapi yo wis masa lalu kok yu.

Parjiyem Tapi rak isih tho ?

Suparmi Isih no yu !.

Parjiyem Isih opo tho ?

Suparmi Ha.. ha.. ha.. ha.. ha.. Wis yo yu selak dienteni iki. Suk mben disambung meneh yo. Maturnuwun tenan iki.

Parjiyem Yo podo-podo.

diadaptasi dari sini

Suparmi dan Parjiyem sudah pasti tokoh fiktif, mengambil panggung kejadian di pasar legi dengan harapan bahwa suatu hari memang akan terjadi obrolan berbau teknologi informasi di pasar induk terbesar di karesidenan surakarta.

Distro Linux Populer

March 16, 2008 § 1 Comment

di contek dari sini
h.p.d = hit per day ( jumlah kunjungan perhari )

2008

Rank Distribution H.P.D*
1 Ubuntu 2325
2 openSUSE 1740
3 Mint 1458
4 Fedora 1376
5 PCLinuxOS 1147
6 Debian 1038
7 Mandriva 988
8 Dreamlinux 670
9 Sabayon 650
10 Damn Small 618

2007

Rank Distribution H.P.D*
1 Ubuntu 2519
2 PCLinuxOS 2502
3 openSUSE 1596
4 Fedora 1332
5 Sabayon 1087
6 Mint 991
7 Debian 953
8 MEPIS 921
9 Mandriva 845
10 Damn Small 705

2006

Rank Distribution H.P.D*
1 Ubuntu 2640
2 openSUSE 2027
3 Fedora 1444
4 MEPIS 1045
5 Mandriva 1015
6 Damn Small 841
7 Debian 819
8 PCLinuxOS 774
9 Slackware 648
10 Gentoo 618

2005

Rank Distribution H.P.D*
1 Ubuntu 2546
2 Mandriva 1664
3 SUSE 1451
4 Fedora 1211
5 MEPIS 1145
6 Debian 867
7 KNOPPIX 830
8 Damn Small 687
9 Gentoo 647
10 Slackware 613

2004

Rank Distribution H.P.D*
1 Mandrakelinux 1,457
2 Fedora 1,202
3 KNOPPIX 910
4 SUSE 858
5 Debian 832
6 MEPIS 694
7 Gentoo 670
8 Slackware 669
9 PCLinuxOS 451
10 Damn Small 416

2003

Rank Distribution H.P.D*
1 Mandrake 770
2 Red Hat 631
3 Knoppix 489
4 Gentoo 460
5 Debian 428
6 Yoper 390
7 SUSE 366
8 Slackware 357
9 Lycoris 220
10 Xandros 175

2002

Rank Distribution H.P.D*
1 Mandrake 473
2 Red Hat 453
3 Gentoo 326
4 Debian 311
5 Sorcerer 253
6 SuSE 250
7 Slackware 216
8 Lycoris 209
9 Lindows 151
10 Xandros 123

seberapa cepat bisa berlari

March 14, 2008 § 2 Comments

Rasa tertarik pasti segera meluap ketika kita tahu kalau suatu bisnis itu dengan mudah dikelola atau dimulai, tapi bisnis sekarang bukan itu pokok masalahnya. Seberapa cepat bisa berlari, itulah pertanyaannya. Dalam sejarah bisnis, baik berbau teknologi tinggi maupun berteknologi rendah, yang selamat dan yang lewat, sudah pasti banyak yang lewat.
Contoh bisnis hosting web, wah buaaaaanyak sekali sekarang kenapa ? Ya karena tiada barrier to entry [ hambatan masuk ] bisnis ini sudah mendekati nol. Alias siapa yang mau bisa langsung masuk lapangan pertandingan bisnis hosting web.
Kalau di hosting-hostingan yang masih sedikit itu resellernya-reseller. Sudah ada yang menyediakan jasa US$ 2.500 setahun dengan paket jualan serba unlimited. Weh weh weh. Berapapun rupiahnya anda punya kami bisa maksimalkan, begitulah kira-kira tag pemasarannya. Tapi kalau dihitung-hitung kalau duit segitu dibeliin harddisk 250 giga-an kira-kira bisa dapet space 13 tera byte. Jadi harga satu giga byte nya sama dengan nol koma satu sembilan dollar, yaa hampir Rp 2.000 per giga byte. Bayangkan setiap enam bulan harga hardisk akan teruuuuuus jatuh. Jadi kalau sekarang kita bayar Rp 1.000 rupiah per mega byte di indonesia wah wah wah, kita diperlakukan seperti orang kaya sekaleeeeeeeee.
But no business without competitor. If u want it , go for it.

note : I’m happy, cos this post I wrote with Konqueror 3.5.6 on Kubuntu 7.04

Java Pulang Kampung

March 12, 2008 § 1 Comment

First Java Meet Up

Waktu : 17 Mei 2008

Tempat : STMIK Duta Bangsa

Jl Bhayangkara 55 ( depan MAKRO Solo )

Surakarta

Pembicara : Hendro Steven – UKSW [Universitas Kristen Satya Wacana]

Deni Prasetyo – UAD [Universitas Ahmad Dahlan]

Java User Group

March 2, 2008 § Leave a comment

Java User Group itu arti harfiahnya adalah kelompok pengguna bahasa pemrograman Java [soalnya orang malaysia juga Java User Group – alias pengguna orang Jawa dijadikan pembantu].

Di Jawa Tengah dan Jogja ada juga Java User Group, mereka menemakan dirinnya JUG-Joglosemar.  Jika ingin bergabung ikut saja milisnya di jug-joglosemar-subscribe@yahoogroups.com.

MySQL tidak gratis

February 10, 2008 § 1 Comment

The Commercial License is an agreement with MySQL AB for organizations that do not want to release their application source code.

http://www.mysql.com/company/legal/licensing/commercial-license.html

artinya kalau kita mau jual software bikinan kita dan source code yang dikasihin jadi harus beli commercial license dari MySQL AB

  • SUDAH DI CEKLIK

    • 13,270 KALI
  • Categories

  • Pages

  • Ubuntu Counter

    The Ubuntu Counter Project - user number # 30161
  • YM